Vlaaikensgang"> Vlaaikensgang">

Vlaaikensgang

Mijn allereerste stap in dit project, kies een straat. Niet gemakkelijk als je geen inwoner bent van Antwerpen om uit zijn (3281!) straten, dé straat uit te kiezen, waar ik acht weken rond zou werken. Dus gepakt en gezakt met wat research over de mooiste straten van Antwerpen en een camera ging ik op zoek. Je weet immers nooit wat je tegenkomt als je zelf op ontdekkingsreis gaat. Zo ben ik beland in de Suikerrui, de Kaasrui, op de Grote markt en nog enkele straatjes tussendoor. Elk van die straten hadden wel iets leuk waarvan ik dacht, mmm, hier kan ik wel iets mee doen.

Nochtans waren ze geen van al dé straat die ik zocht. Tot ik op een gegeven moment de deur in de Oude Koornmarkt 16 binnenstapte. Ik moest niet zoeken naar dingen waarmee ik wel iets zou kunnen doen. Nee, het was er gewoon. Mijn beslissing stond vast, de Vlaaikensgang werd mijn project voor maar liefst 8 weken lang. Dus met de camera die ik bij had nam ik van deze straat al enkele foto’s om later thuis te kunnen bekijken en op mijn blog te plaatsen. Zo fier als een gieter was ik dat ik een straat als deze ‘ontdekt’ had.

Van zodra ik wist dat de Vlaaikensgang mijn nieuw spannend project werd heb ik google laten zoeken naar ook maar elke informatie die ik over de straat kon vinden. Toeval wil dat een week later CittA een editie uitbracht met de mooiste straten uit Antwerpen. Een hele spread vol met nieuwe informatie over de straat. Wat ik ervan gemaakt heb kan u hier op de website vinden